Certifiering

 

Olika nivåer av certifiering inom INPLTA

Under de 40 år som NLP funnits har det byggts upp en internationell standard för innehåll och timmar för de olika nivåerna av NLP utbildningar. En certifiering i INLPTA innebär att deltagaren har för varje nivå miniminivå på klassrumstid/träningstid tillsammans med en INLPTA certifierad tränare, teoretiska och praktiska kunskaper. För att bli certifierad på NLP Master Practitioner nivå och högre krävs det att man har tilldelats certifikat på tidigare nivåer. Följande nivåer finns:

 

GRUNDLÄGGANDE UTBILDNINGAR

NLP PRACTITIONER / NLP BUSINESS PRACTITIONER
En grundkurs där du lär NLP:s förhållningssätt, modeller och tekniker. Efter kursen kan du använda NLP i din personliga och professionella vardag. Grundläggande kompetensnivå avseende NLP färdigheter, kunskaper, principer, attityder och filosofi. Minst 130h.

NLP MASTER PRACTITIONER / NLP BUSINESS MASTER PRACTITIONER
Avancerad kompetensnivå avseende NLP-färdigheter, -kunskaper, -principer, -attityder och -filosofi. En fördjupning av NLP:s förhållningssätt, modeller och tekniker. Du lär dig också fler modeller som stärker ditt NLP användande. Minst 130h.

TRÄNARUTBILDNINGAR

NLP TRAINER / NLP BUSINESS TRAINER
Det här är steget för att få lära ut NLP. Du har INLPTA certfifikat på Practitioner och Master Practitioner nivån. På den här nivån har man ofta praktisterat NLP:n ett tag innan man fortsätter till tränare. På utbildningen har du omfattande teoretiska studier, test av dina teoretiska kunskaper, får uppvisa praktiska färdigheter och du får lära dig olika sätt att lära ut. Efter fullbordad certifiering har du rätt att lära ut NLP Practitioner och NLP Master Practitioner. Minst 130h.

..
NLP MASTER TRAINER / NLP BUSINESS MASTER TRAINER
Förmåga att genomföra NLP Trainer:s Training som godkänts av INLPTA som tillräcklig för en officiell NLP Trainer certifieringsprocess vilken genomförts av en officiell INLPTA Trainer:s Trainer. Begäran om inträde till certifieringsprocessen måste åtföljas av ett personligt brev från den NLP Master Trainer som ansökanden har utbildats tillsammans med. Du lär dig utbilda andra till NLP-tränare.


YTTERLIGARE UTBILDNINGAR

NLP DIPLOMA
NLP Diploma är en kortare utbildning i form av ett urval ur utbildningen till NLP Practitioner. Utbildningen kan tillgodoräknas när man går den fullständiga grundutbildningen till NLP Practitioner. Minst 30h.

PÅBYGGNADS UTBILDNING

CERTIFIERAD COACH (NLP-inriktning)
Utbildningen till certifierad coach är en påbyggnadsutbildning som kräver att den som deltar redan är certifierad NLP Practitioner genom INLPTA.

Professionalism

Här hittar du NLP-tränare och NLP-utbildningar av högsta kvalitet.

Kvalitet

INLPTA har en internationell standard för olika nivåer av NLP-utbildningar.

Etik

Läs INLPTAs etiska riktlinjer som alla anslutna tränare följer.